Ori de câte ori Apple lansează o versiune beta a unei reînnoturi majore a iOS în urma sesiunii sale Keynote WWDC, există o acceptare că dezvoltatorii, precum și cercetătorii de siguranță și securitate vor profita de ocazie pentru a scoate codul firmware -ului pentru a vedea ce pot găsi.

Exact asta au terminat unii experți în siguranță și securitate cu eliberarea iOS 10 Beta 1, precum și spre încântarea lor, au găsit ceva pe care probabil că nu se așteptau să -l găsească; Un nucleu necriptat. S -a descoperit că inima de bătaie a platformei iOS a Apple nu a fost asigurată cu metode avansate de criptare în conformitate cu versiunile anterioare ale iOS.

Un nucleu necriptat poate să nu implice imediat nimic pentru iPhone -ul mediu, precum și utilizatorii de iPad, care folosesc pur și simplu dispozitivele pentru sarcini de zi cu zi, cum ar fi mesagerie, apeluri telefonice, precum și trimiterea, precum și primirea de e -mailuri, dar din perspectivă de siguranță și securitate, Face lucrurile mult mai simple pentru dezvoltatori, precum și hackerii să găsească puncte slabe în codul iOS 10.

Desigur, așa cum ar trebui să știm cu toții până acum, aceste puncte slabe ar putea fi în cele din urmă exploatate, precum și pentru a produce un jailbreak IOS 10 funcțional, cum ar fi un dezvoltator canadian IH8SN0W recent a tachinat pe un iPhone 5 care rulează iOS 10 Beta 1.

Faptul că nucleul iOS 10 beta este în întregime neobișnuit ar putea fi văzut în două moduri. Jonathan Levin, care a scris o carte despre lucrările interne ale iOS, consideră că există potențialul pe care cineva din Apple l -a „înșelat în mod regal”, împingând o versiune publică orientată către iOS 10 fără un nucleu protejat. Pe de altă parte, există un tren de gândire care sugerează că relocarea ar putea fi una deliberată, permițând în cele din urmă cercetătorilor de siguranță și securitate capacitatea de a descoperi mult mai ușor bug -uri, precum și vulnerabilități care ar putea fi apoi readuse la Apple pentru a remedia în față a unei lansări live reale la sfârșitul acestui an.

Pare a fi consensul general în rândul lumii securității și securității că acesta din urmă ar putea fi cu siguranță adevărat. După cum spune cercetătorul de siguranță și securitate, Jonathan Zdziarski, „aceasta ar fi fost o supraveghere extrem de clară, cum ar fi uitarea de a pune ușile pe un lift.”

Știind ce știm despre Apple, este foarte puțin probabil ca compania sau unul dintre inginerii săi să facă o astfel de greșeală elementară. Cu kernel -ul iOS 10 necriptat, cel puțin pentru timp, complexitatea ingineriei inversă este extrem de redusă, ceea ce implică faptul că acei dezvoltatori, precum și hackerii implicați în lumea jailbreaking vor profita cu siguranță de ocazia de a exploata sistemul.

(Sursa: MIT Technology Review)

De asemenea, poate doriți să consultați:

Descărcați iOS 10 Beta 1 și instalați pe iPhone 6s, 6, Plus, SE, 5S, 5C, 5, iPad, iPod [Tutorial]

Instalați profilul de configurare iOS 10 beta OTA fără cont UDID / Developer [Tutorial cum să faceți

Descărcați macOS Sierra 10.12 beta 1 pentru Mac -ul dvs.

Ne puteți urmări pe Twitter, adăugați -ne în cercul dvs. pe Google+ sau ca pagina noastră de Facebook pentru a vă menține la curent cu toate cele mai recente de la Microsoft, Google, Apple, precum și pe web.