Șapte segmente de afișaje și Nixies sunt un lucru, dar regele tuturor tehnologiilor de afișare antice trebuie să fie doze electromecanice de flip. Aceste afișări, găsite în mod normal în stațiile de tren sau rareori pe linii vechi de autobuz, sunt o varietate de discuri fizice, negru pe o parte, lumina pe cealaltă, că “flip” înainte și înapoi cu ajutorul unui electromagnet. Sunt scumpe și impresionante, conducându-le este o durere, dar oh omul arată minunat.

În timp ce afișajele flip dot pot fi obținute noi dacă știți unde să arătați, [SJM4306] a avut ideea de a-și construi propriile materiale economice. Ar putea fi doar un prototip, dar spunem că a reușit. El are lucrările unui afișaj de segmente de șapte flip, iar tehnicile pe care le folosește indică că nu ar trebui să fie prea scumpă pentru a vă construi propria.

În loc de a construi o matrice de puncte flip, [SJM] construiește un afișaj mecanic de șapte segmente. Fiecare dintre segmente sunt imprimate 3D în placa negru și montată pe o bucată de carton cu ajutorul unui fir subțire “Axel” care trece prin lungimea segmentului. În cazul în care punctele normale de flip utilizează un electromagnet pentru a schimba fiecare punct dintr-o stare la altul, [SJM] a montat un motor de culoare vibrator foarte mic la un capăt al segmentului. Când o jumătate dintr-un comutator tact este activată, segmentul se îmbină în față. Când cealaltă jumătate a podului H este activată, segmentul se învârte înapoi.

Chiar acum, acest hardware se află în stadiul “Prototip Extreme”, dar rezultatele până acum sunt încurajatoare. [SJM] a creat deja un mod de un singur segment. Planurile pentru electronice includ optocuplere pentru doi știfturi de microcontroler pentru fiecare segment și relee de stuf pentru fiecare cifră individuală. Pentru un afișaj de patru cifre, aceste cifre flip vor necesita doar 18 pini I / O.

Puteți verifica videoclipul [SJM4306] pentru acest proiect de mai jos. Este un pic cam lung, dar bucurați-vă de acele lucruri flip!