într-o mișcare pentru a inspira o nouă generație de codificatori și tineri pasionați de inginerie software, Microsoft și-a unit forțele cu Muzeul de Istorie a Calculatorului pentru a elibera codul sursă pentru iconic MS-DOS, precum și Word pentru Windows. Detalii complete despre această afacere, precum și ceea ce ar putea însemna pentru tehnologii de mâine, pot fi găsite după pliere.

Când ne gândim la Microsoft în ziua modernă, considerăm imediat, de exemplu, Windows 8.1, Xbox One, Office 360 ​​și numirea recentă a lui Satya Nadella în calitate de CEO. Dar aceste produse și evenimente cheie sunt doar cele mai recente pe un drum lung și șerpuitor pe care Microsoft a luat -o pentru a deveni un jucător atât de influent în spațiul tehnologic modern și, după cum Nadella însuși știe prea bine, Redmond Company are o istorie bogată în inginerie software Asta se întinde pe multe decenii.

MS-DOS și Microsoft Word pentru Windows se află în centrul a ceea ce Microsoft reprezintă ca companie-producătorul de software-și prin semnarea acestei tranzacții pentru a elibera codul sursă, cei cu un interes vestit în calcul vor vedea cum astfel de programe au fost create de la sol.

Realizarea unui anunț prin intermediul unei postări pe blog, Roy Levin de la Microsoft Research a menționat că acordul cu Muzeul de Istorie Computer, care va aduce codul sursă al MS DOS 1.1, 2.0 și Microsoft Word pentru Windows 1.1A în domeniul public, va permite alții să „înțeleagă rădăcinile calculelor personale”.

Microsoft a fost de mult timp un inovator pe piața PC -ului și a avut, fără îndoială, cea mai puternică influență asupra tehnologiei moderne așa cum o știm. Cuvântul pentru Windows, de exemplu, a fost lansat în 1989 și, precum și a reprezentat jumătate din piața de procesare a textelor în doar patru ani din punct de vedere al veniturilor, a rămas autoritatea din acest domeniu special de atunci.

Acordul dintre Microsoft și muzeu este cel mai recent dintr -o apăsare continuă pentru a obține codul sursă al software -ului antichizat acolo în aer liber pentru a învăța. Anul trecut, de exemplu, sursa ediției din 1989 a Photoshop s -a manifestat și, chiar dacă computerele personale sunt încă un fenomen relativ nou, este bine să vedem că se face un efort pentru a -și proteja istoria tânără.

(Sursa: Microsoft)

Ne puteți urmări pe Twitter, adăugați -ne în cercul dvs. pe Google+ sau ca pagina noastră de Facebook pentru a vă menține la curent cu toate cele mai recente de la Microsoft, Google, Apple și Web.