elevii din laboratorul Bastli la Institutul Federal al Tehnologiei Elvețian Zurich fusese blocat folosind ferăstraieri subestimate și nesigure de ceva timp. Ferăstraiele de obicei au rămas blocate în timp ce tăieau prin PCB și au fost în general o tragere de folosire. Când membru al grupului [Mario Mauerer] a venit peste un motor cu perii mari și puternice în subsolul său, el a decis că a fost timpul să îmbunătățească uneltele de tăiere ale laboratorului.

Împreună cu colegul de student [Lukas Schrittwieser] a construit o platformă de testare pentru a vedea cât de puternic a fost motorul cu adevărat, și mulțumit de rezultate, perechea a pornit pentru a-și construi ferăstrăul propriu. Carcasa a fost înfășurată destul de repede, lăsând perechea pentru a sursa o sursă de alimentare. Mai degrabă decât să cumpere unul, au construit un monstru de 700W care comută PSU pentru a-și puterea ferăstrăul.

După cum puteți vedea în videoclipul de dedesubt, mestecați prin cele mai multe lucruri cu cea mai mare ușurință, dar elevii au adăugat un “Button Boost” la ferăstrău doar în cazul în care trebuie să o ruleze la înclinare completă.

În timp ce nu putem trece cu vederea lipsa de protecție a degetului și a ochilor în demonstrația lor, arată ca un mic instrument minunat de a avea în jur.